استفاده از پوشش میکروسمنت در طراحی ساختمان




میکروسمنت یک پوشش تزئینی است که از سیمان، رزین‌های پایۀ آب، مواد افزودنی و رنگدانه‌های معدنی تشکیل شده‌است. این پوشش تزئینی به‌دلیل چسبندگی زیاد می‌تواند برروی بسیاری از سطوح عمودی و افقی اعمال شود. تمایز این پوشش نسبت به سایر پوشش‌ها، آن است که مستقیماً می‌تواند روی لایۀ موجود قرار گیرد. این لایه می‌تواند کاشی، گچ تخته، سنگ مرمر، تِرازو یا گچ و بسیاری دیگر از پوشش‌ها باشد. با کم‌ترین نیاز به نیروی کار و با ایجاد لایه‌ای به ضخامت تنها 3 میلی‌متر، بازسازی فضا توسط میکروسمنت انجام می‌شود. پوششی کاملا رویی، بدون وجود مفاصل و ایده‌آل برای فضاهای بیرونی و داخلی. یک پوشش پیوسته و قابل اجرا بر روی کف، دیوارها، پله‌ها، سقف، استخر و حتی مبلمان. تنوع و تطبیق‌پذیری میکروسمنت باعث شده‌است که این پوشش به طور فزاینده‌ای در بازسازی املاک شخصی، اماکن تجاری و در سطوح بزرگ‌تر مانند مراکز ورزشی، انبارهای صنعتی، هتل‌ها یا رستوران‌ها اجرا شود. امروزه، دورۀ بازسازی‌های پیچیده به پایان رسیده است. با میکروسمنت اجرای هر ترکیب و سبکی امکان پذیر است.

 

تنوع تزئینات میکروسمنتی بی پایان هستند. از این رو کاربردهای آنها نیز بسیار متنوع است. از پله‌های میکروسیمانی یا استخرهای میکروسمنت گرفته تا مبلمانی که با میکروسیمان روکش شده‌اند. هرچند کاربرد اساسی و اصلی میکروسیمان در کف و دیوار آشپزخانه، حمام و فضاهای بیرونی مانند تراس است. در ادامۀ این مطلب به اجرای میکروسمنت برروی دیوارها می‌پردازیم.

اجرای میکروسیمان برروی دیوارها

اینکه اجرای میکروسمنت روی دیوارها تبدیل به یک رویۀ جدید در دکوراسیون، طراحی و به ویژه در فضاهای داخلی شده است، تصادفی نیست. در واقع میکروسمنت یکی از بهترین پوشش‌های دیواریی است که به دلایل متعدد می‌توان آن را در بازار پیدا کرد. اگر تصمیم به استفاده از میکروسیمان برای دیوارهای یک اتاق خاص یا یک مجموعه داشته باشید، یک نتیجۀ زیبا، بادوام و بدون نیاز به کارهای پیچیدۀ غیرضروری خواهیدداشت. هر سبکی که برای فضایتان درنظر گرفته باشید، دیوارهای میکروسیمانی یک راه حل عالی را به شما ارائه می‌دهند.

  بدون شک، ارزش افزودۀ بزرگ استفاده از میکروسیمان برروی دیوارها، فرار از آشفته‌ترین بخش یک نوسازی معمولی است یعنی دورریز و زوائد حاصل از ساخت و ساز. عاملی که به ناچار خانه یا محل بازسازی را به غیرقابل استفاده بودن در مدت معین می‌کند. نقایص و عیوب موجود روی دیوار، با استفاده از میکروسیمان کاملاً از بین می‌روند. به‌دلیل داشتن ضخامت تنها 3 میلی‌متر و سازگاری آن با انواع مصالح ساختمانی (مرمر، کاشی، ظروف سنگی، سرامیک، ترازو، کاشی و غیره)، بدون نیاز به برداشتن مواد موجود، این پوشش مستقیماً روی لایۀ پوششی قبلی قرار می‌گیرد.

 



مقاومت و دوام میکروسمنت روی دیوارها

دیوارهای میکروسمنتی مقاومت بالایی در برابر ضربه، خط و خش و مواد شیمیایی دارند. مقاومت‌های شیمیایی و مکانیکی عالی که ثابت می‌کند میکروسیمان بسیار بیشتر از یک پوشش تزئینی صرف است. این مسئله نشان‌دهندۀ پتانسیل و دوام بسیارزیاد این پوشش دیواری است که ترک نمی‌خورد و در سال‌های اخیر بشدت مورد استفاده قرار گرفته‌است.




اجرای میکروسیمان برای دیوارهای داخلی و خارجی

چه کسی گفته که میکروسمنت فقط برای پوشش دیوارهای داخلی اتاق‌ها قابل استفاده است؟ میکروسمنت ماده‌ای است که  قرارگرفتن در معرض نور خورشید نمی‌تواند به خواص آن آسیبی برساند. این مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش، تغییرات دمایی و رطوبت محیط باعث شده است که این پوشش به عنوان پوشش دیوارهای خارجی نیز به طور فزاینده‌ای مورد تقاضا قرارگیرد. دیوارهای میکروسمنتی ضد آب هستند و به همین دلیل در اتاق‌هایی مانند آشپزخانه و حمام بسیار مطلوبند. در مورد حمام‌ها، دیوار دوش‌های میکروسمنتی تاکنون بعنوان یکی از موفق‌ترین پوشش‌ها عمل کرده‌اند.




  هرکسی که بگوید دوست دارد ساعت‌های بی‌پایان را صرف تمیز کردن کند، درواقع حقیقت را نمی‌گوید. از آنجا که در میکروسیمان قارچ‌ها یا میکروب‌ها تکثیر نمی‌شوند، در زمان تمیز کردن دیوارها مشکلات مربوط به قارچ و میکروب‌ها را نخواهید داشت. بنابراین با وجود دفع تجمع کثیفی و چرک توسط میکروسمنت، تمیز کردن برای این پوشش عملاً معنی ندارد. کافی است تنها هفته‌ای یک بار از یک پارچه مرطوب و یا یک صابون خنثی استفاده کنید.




  مصالح کمی هستند که قابلیت نمایش ویژگی‌های صنعتی را داشته باشند که میکروسیمان روی دیوارها به‌وجود می‌آورد. دستیابی به سبک لُفت که در نیویورک پدیدار شد و تا به امروز همچنان ادامه دارد، با دیوارهایی با پوشش‌ میکروسیمانی بسیار آسان است و به همین دلیل است که این سبک امروزه بسیار پرطرفدار است. میکروسمنت همچنین یک پوشش سریع و آسان برای دستیابی است و از همه بهتر، بسیار بادوام است. طیف گستردۀ رنگی آن برای دیوارها بسیار فراتر از خاکستری است که مشخصۀ سبک صنعتی سیمان است. همچنین برای این پوشش انواع پرداخت ها موجود است اعم از براق، مات، ساتنی و غیره. این تنوع منجر به استفاده از میکروسیمان بعنوان یک پوشش بادوام برای دیوارها شده‌است.




  میکروسمنت‌ها در ایجاد فضاهای مینیمالیستی، ظریف و پیوسته، که حس وسعت بیشتری را ارائه می‌دهند بهترین گزینه هستند. آنها همچنین زیبایی را بهمراه مقاومت و دوام برای دیوارها به ارمغان می‌آورند. باوجود پوشش میکروسیمان روی دیوارهایتان، پوسته‌ای شدن، ترک‌ها و رطوبت را فراموش کنید. همچنین در مورد رفع آثار و عیوب بی‌پایان حاصل از قلوه سنگ‌های روی دیواره‌ها تنها راه‌حل ممکن پوشش میکروسمنتی است.

اجرای میکروسیمان روی دیوارهای آشپزخانه

  این مسئله بر کسی پوشیده نیست که دیوارهای میکروسیمانی در آشپزخانه‌ها یک رویۀ زیباسازی واقعی هستند. دیوارهای آشپزخانه به پوششی نیاز دارند که بتواند در برابر رطوبت محیطی، مواد شیمیایی و محصولات تمیزکنندۀ کاربردی در آشپزخانه و همچنین ضرباتی که توسط اشیاء مرسوم در آشپزخانه، در معرض آنها قرار می گیرد، مقاومت کند. اینها ملزوماتی هستند که توسط اجرای میکروسیمان روی دیوارهای آشپزخانه می‌توانند حتی بیش از حد مطلوب برآورده شوند، علاوه برآن این پوشش، نمای تزئینی بسیار جذابی را در سطح زیبایی ‌شناسی ارائه می‌دهد همچنین این پوشش‌ها ضد آب بوده و در برابر لکه یا مایعات مقاوم هستند.




 با این حال، بدون شک یکی از قابل‌توجه‌ترین مزایای استفاده از میکروسیمان بر روی دیوار آشپزخانه این است که باعث می‌شود در حین انجام بازسازی، آشپزخانه غیرقابل استفاده نشود چراکه اجرای میکروسمنت نیازی به کار ساختمانی نداشته و همچنین نیازی به حذف مصالح و لایۀ پیشین موجود نیست.




مراحل اجرای گام به گام میکروسیمان روی دیوارها

  جهت اجرای میکروسیمان بر روی دیوارها، پنج مرحله کاملاً مشخص باید انجام شود:

1-    قبل از اجرای میکروسیمان روی دیوار، سطح آن را تمیز کنید.

2-    برای آستردهی دیوارها از مش فایبر گلاس استفاده کنید.

3-    دو لایۀ پایه میکروسیمانی را روی دیوارها اعمال کنید.

4-    دو لایۀ تکمیلی میکروسیمان را برروی دیوارها اعمال کنید.

5-    دیوارهای میکروسیمانی را آب بندی و محافظت کنید.

 

 اگر قصد دارید در مورد اجرای میکروسیمان روی دیوارها تحقیقات عمیق‌تری داشته باشید، ابتدا لازم است بدانید از چه محصولاتی استفاده کنید، همچنین زمان‌های لازم برای خشک شدن بین مراحل را باید رعایت کنید.

منبع:

https://www.topciment.com