سازه‌های نامتعارف جهان (بخش اول)




ساختمان‌های عجیب و نامتعارف بسیاری در سراسر جهان وجود دارد که به‌دلیل شکل‌ خاص، طرح‌ الهام‌بخش و سبک‌ معماری منحصربه‌فردشان شناخته می‌شوند.

  بسیاری از معماران مشهور جهان، سازه‌های بزرگ بی‌شماری را خلق کرده‌اند که نه‌تنها بازدیدکنندگان را شگفت‌زده می‌کنند، بلکه از مرزهای طبیعت نیز فراتر رفته‌اند. در این ساختمان‌ها، ویژگی‌هایی همچون نمای غیرمعمول و سبک معماری متفاوت، جنبۀ عجیب طراحی آنها را نشان می‌دهند و ثابت می‌کنند که قرار نیست ایدۀ ثابتی در مورد ساخت یک ساختمان وجود داشته باشد.

  بسیاری از این سازه‌ها در پس ظاهر نامتعارفشان، تاریخچه و پیشینۀ غیرمنتظره‌ای دارند که آنها را جذاب‌تر می‌کند. در ادامه چند نمونه از عجیب‌ترین ساختمان‌های جهان معرفی می‌شوند.

 ساختمان اداری تخم مرغی سایبرتکچر، هند

ساختمان Cybertecture به شکل تخم‌مرغ با الهام از یک کشتی ساخته شده است، بر اساس این تصور خیالی که جهان را یک کشتی خودنگه‌دار متشکل از یک اکوسیستم می‌داند که امکان وجود حیات، رشد و تکامل را فراهم می‌کند. این ساختمان شامل یک اکوسیستم پایدار است که با استفاده از هوش در معماری (با عنوان Cybertecture نامیده می‌شود) تکامل یافته است و یک رابط کاربری پویا در دنیای فیزیکی را فراهم می‌کند.

تمام انرژی موردنیاز این ساختمان ۱۳ طبقه، از توربین‌های بادی و پنل‌های خورشیدی تأمین می‌شود. این شگفتی معماری با طراحی زیست محیطی، سیستم‌های کنترل عالی و مهندسی تکاملی، منحصربه‌فردترین سازه را برای شهر بمبئی ایجاد کرده است. 

 


 

ساختمان رن، چین

ساختمان رن یک ساختمان با طراحی جذاب در شانگهای است که به‌عنوان هتل، مرکز ورزشی و محل برگزاری کنفرانس برای نمایشگاه جهانی ۲۰۱۰ «شهر بهتر، زندگی بهتر» طراحی شد. طراحی آن به صورت دو ساختمان ادغام‌شده در یک سازه است که ساختمان اول مراکز ورزشی و مرکز فرهنگ آب را در خود جای داده است و ساختمان دیگر یک مرکز کنفرانس بسیار مجهز و مدرن است.

این دو ساختمان در یک هتل هزار اتاقه به هم می‌رسند و کلمه چینی «مردم» را شکل می‌دهند که به یک نقطه عطف متمایز برای نمایشگاه جهانی در چین تبدیل شدند.



 

موزه ملی بال‌شکل زاید، امارات متحده عربی

این موزه که در جزیرۀ سعدیات ابوظبی در امارات متحدۀ عربی واقع شده است و اولین موزه در این جزیره است که تاریخ، فرهنگ و تحولات اجتماعی و اقتصادی کشور را به نمایش می‌گذارد. ساختمان موزۀ ملی زاید دارای پنج برج بال‌شکل است که از یک تپۀ مصنوعی بیرون آمده‌اند و محل برقراری گالری‌های موزه هستند.

این موزه دارای فضاهای اجرایی متفاوتی است؛ سالن بزرگ آن دارای مجموعه‌ای خاطره‌انگیز برای کنفرانس و فیلم است. لابی ساختمان در ترکیب با مکان‌های دیگر، فضایی عالی برای اجراهای سنتی از جمله شعرخوانی، موسیقی و رقص ایجاد کرده است.



 

ساختمان سبد، ایالات متحده آمریکا

  ساختمان سبد که به شکل یک سبد غول‌پیکر ساخته شده است، یک سازۀ زیبا و یک جلوۀ بصری برای کسانی است که به‌دنبال تحسین مکان‌های منحصر به فرد جهان هستند. این بنا که در ایالت اوهایو آمریکا واقع شده است، یکی از سازه‌های عجیب و غریب جهان است که دفتر مرکزی شرکت سبد خرید Longaberger را در خود جای داده است.

با مرگ بنیانگذار این شرکت، این ساختمان خالی ماند و پس از چندین سال خالی بودن، در سال ۲۰۲۰ به‌عنوان یک هتل مجلل بازگشایی شد که با توجه به شکل منحصربه‌فردش، به یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهر تبدیل شده است.




خانه‌های زمینی، سوئیس

برخلاف خانه‌های معمولی که روی سطح زمین ساخته می‌شوند، خانه‌های زمینی سوئیس به‌شکل سوراخ‌هایی در زمین هستند که در دامنه‌های تپه‌ها ساخته شده‌اند و زمین روی ساختمان‌ها قرار گرفته است. این شگفتی معماری از زمین برای طراحی و ساخت دیوار خانه‌ها استفاده کرده است.

خانه‌های زمینی مفهوم یک معماری آگاهانه، زیست‌محیطی و مترقی را نشان می‌دهند که حداکثر فضا را با حداقل مساحت زمین در بر می‌گیرند و انرژی مورد نیاز برای گرمایش را کاهش می‌دهند. تنوع فضایی آنها می‌تواند بر یکنواختی طرح‌های رایج غلبه کند.




خانه کج در سوپوت، لهستان

اگرچه ممکن است به نظر برسد که این ساختمان تجاری در حال ذوب شدن است یا در خود فرو می‌رود، اما از نظر معماری کاملاً سالم است. این ساختمان که در سال ۲۰۰۴ با الهام از تصاویر کتاب کودکان Jan Szancer ساخته شد، طراحی آن تا داخل به همین شکل نامنظم است. این ساختمان چهارهزار فوت مربعی که به‌عنوان یک مرکز خرید طراحی و اجرا شد، شامل فروشگاه، فضای اداری و رستوران است و یکی از جاذبه‌های برجسته شهر برای گردشگران و عکاسان به شمار می‌آید.



 

 

منابع:

archihacks.com

easemytrip.com

planradar.com